A legjobb élő fogadási oldalak Magyarországon

Tartalomjegyzék

Az élő fogadás már az internetes oldalak megjelenése előtti időkben is rendkívül népszerű volt Magyaroszágon. Elég csak, ha a fogadások egyik hagyományos formájára, a lóversenyekre gondolunk. Egy-egy futam igazi társasági esemény volt, sőt, időközönként még manapság is szokás az ügetőre járni és fogadásokat kötni a kedvenc lovakra.

Mióta internetes oldalakon is lehetséges élő fogadásokat kötni, gyakorlatilag végtelen számú sportesemény közül választhatsz. A valós idejű fogadások nyújtják talán a legmagasabb szintű izgalmat, hiszen adott meccs, vagy futam állásától függően az oldalak folyamatosan változtatják a szorzókat. Ez azt is jelenti, hogy a meccsek előtti fogadástól eltérően, az élő fogadás révén azonnal tudsz reagálni a legfrissebb állásra. Szinte minden felület kínál valamilyen üdvözlő bónuszt az először regisztrálók számára.

Mutass többet

A legnépszerűbb élő fogadási oldalak -ben 2023

Mi jelent az élő fogadás

Az élő fogadások lényege pontosan az, amire elsőre is biztosan gondolsz. Miközben élőben követed a kedvenc sporteseményed, mely lehet akár tenisz, kosárlabda, valamilyen futball mérkőzés (pl. premier league meccsek), vagy bármilyen sport, dönthetsz úgy, hogy nem csak nézőként veszel részt. Innentől kezdve pedig elindul az őrület, szinte nincs olyan eleme egy eseménynek, melyre ne köthetnél fogadást.

A hagyományos fogadáshoz régen bementél egy fogadóirodába és végignézve a szorzókat, megtetted a téted, aztán pedig izgultál, hogy a kiválasztott csapat, vagy versenyző végül milyen teljesítményt nyújt. Az élő fogadási oldalakon viszont megkapod a lehetőséget, hogy az események sűrűjébe kerülj!

Csak néhány példa, hogy mire használhatod az élő fogadásokat: élőben tehetsz a rúgott gólok számára, tenisz meccs esetében az ütött ászok számára, egy csapat legjobbjára, beérkezési sorrendre, hogy mennyi lesz egy mérkőzés során a szögletek száma, összes rúgott gól stb. A szorzók pedig folyamatosan változnak, tehát nagyon résen kell lenned, hogy a következő percben mire teszel tétet.

Az élő fogadások története Magyarországon

A szerencsejáték mindig is rendkívül népszerű volt Magyarországon, nincs ez másképp a sportfogadás ügyében sem. A legrégebbi események valószínűleg a lóversenyek voltak, melyek még a 19. század első felében kezdtek szervezni Budapesten. A Kincsem Park neve még mindig ismerősen csenghet, hiszen a pálya még manapság is otthona a lóversenyeknek. Lovakra fogadni tehát már több mint 100 éve lehet itthon, és a lovi talán a legjobb példa, ha élő sportfogadás kerül szóba. Külön tudományként is értelmezhető, ahogy a játékosok a számos fogadási opció közül választanak, miközben figyelik a szorzókat.

A szabályozott keretek között történő sportfogadás a II. világháború után kezdődött Magyarországon. 1947-ben lehetett például először totószelvényt kitölteni. A totó a mai napig jelen van a mindennapjainkban, de amíg régen 12 eseményt kellett eltalálni a nagy nyereményhez, most már 13+1-et. A következő, mai napig kedvelt magyar játék az ötöslottó volt, melynek első húzására 1957-ben került sor. Később a Tippmix lett az első olyan játék, mely sokkal több fogadási opciót, bőségesebb kínálatot, és napi szintű fogadási lehetőségeket nyújtott.

Élő fogadási útmutató kezdők számára

Ahhoz, hogy online szerencsejáték oldalakon élőben fogadhass, rendszerint első lépésként regisztrálnod kell magad. A személyes adataid, e-mail címed és egy jelszó megadását követően van lehetőség véglegesíteni a regisztrációt, a visszaigazoló e-mailben érkező linkre kattintással. A regisztrációval létrejön a profilod, melyet személyre szabhatsz, többek között itt állíthatod be azt a fizetési módot, mellyel az egyenleged szeretnéd feltölteni. Ahogy arról korábban volt szó, a legtöbb oldalon valamilyen üdvözlő bónusz is vár. Pár rövid lépés ahhoz, hogy egy élő fogadási oldalon játszhass (például Bwin):
Becsült idő szükséges: 00:05 Szükséges eszközök: Turulkaszino listájaSzámítógép Szükséges ellátás: PénzOkostelefon
Regisztráció
Regisztráció Általában a következő adatok szükségesek: vezetéknév, keresztnév, e-mail cím, jelszó, cím, telefonszám, születési dátum. Lépés 1
Pénznem kiválasztása számlanyitáshoz
Pénznem kiválasztása számlanyitáshoz Több pénznem közül is választhatsz annak megfelelően, hogy a későbbiekben milyen módon tervezel befizetni és hogy kéred a kifizetéseidet. Lépés 2
Részvételi feltételek elfogadása
Részvételi feltételek elfogadása Az oldal ebben a lépésben kéri az ÁSZF, adatvédelmi tájékoztató, valamint a személyzonossági igazolási feltételik elfogadását. Ez azért fontos, mert számlanyitáskor az oldal adminisztrátorai ellenőrzik, hogy pl. elég idős vagy-e a fogadáshoz. Ez rendszerint egy automatikus folyamat, de adott esetben további információkat kérhet, pl. okmányok feltöltése formájában. Lépés 3
Események kiválasztása
Események kiválasztása Miután végeztél a regisztrációval azonnal elkezdheted böngészni, hogy éppen milyen események mennek élőben. A különböző sport események kapcsán elképesztően sok, a fogadáshoz is segítséget nyújtó adatot és statisztikát tudsz megnézni. Aktuális odds, a csapat korábbi eredményei, egymás elleni eredmények, tenisz esetében pl. a kiválasztott játszma végeredménye stb. Lépés 4
Step5
Számla feltöltése Ahhoz, hogy valós időben fogadhass az oldalon, a létrehozott számládra pénz kell feltöltened. Erre a legtöbb oldal több megoldást is kínál (például banki átutalás, VISA/Mastercard, Revolut, Paysafe, Neteller, Skrill, akár kriptovaluták). Lépés 5

A legfontosabb szempontok, ha élő fogadási oldalon játszanál

Ahhoz, hogy a legjobb online fogadási oldalak ne okozzanak csalódást, nem árt egy kis kutatást végezned. Sok szempont van, amit érdemes figyelembe venned, ha tényleg jó élményre vágysz. Másrészt, az élő fogadás komoly dolog, hiszen a saját, valós pénzedet használodfogadásra. Mi most összegyűjtöttük Neked azokat, melyek szerintünk a legfontosabbak.

Nagyon fontos, hogy rendben legyenek az oldal tanúsítványai és engedélyei, melyek alapvetően meghatározzák, hogy folytathat-e online szerencsejáték tevékenységet. Ezeket az információkat az oldal alján tudod ellenőrizni.

Mindig kizárólag olyan weboldalon regisztrálj, aminek rendben vannak a biztonsági tanúsítványai és titkosított csatornákon kezeli a befizetéseidet. Ezek meglétét az oldal aljára görgetve tudod legegyszerűbben ellenőrizni. Ha híres, régóta működő bankkártya szolgáltatók (VISA, Mastercard), vagy vírus- és biztonsági szoftvercégek (McAfee) logóit látod, jó helyen jársz.

Ha már valódi pénzzel játszol online fogadási oldalakon, nyilván azt szeretnéd, ha a nyereményed minél hamarabb a bankszámládon landolna. Fontos, hogy az oldal minél több lehetőséget kínáljon fel be- és kifizetésekre, hiszen pl. a klasszikus bankkártya társaságok esetében akár 3-4 munkanap is eltelhet, míg a nyereményed kiutalják Neked. Más szolgáltatók (pl. Trustly, Skrill, Neteller) esetében ez akár 2 napra is csökkenhet.

Mivel az élő sportfogadás már számos online felületen elérhető, ezért a szolgáltatók számára nagyon fontos, hogy minél többen regisztráljanak náluk. Ezért, hogy a játékosok a konkurencia helyett őket válasszák, magas összegű kezdőbónuszokkal, a befizetett összeg kiegészítésével, vagy ingyen játéklehetőséggel próbálják bevonzani őket. Az általunk korábban felsorolt fogadási oldal legtöbbje kínál hasonlókat.

Ez talán az egyik legfontosabb szempont. Mivel az élő fogadási piac mérete hatalmas, te is számos opció közül választhatsz. Szerencsére, rengeteg gyűjtőoldal van, amelyik listázza és értékeli is az egyes szolgáltatókat, így a dolgod egyszerű: olvass utána, melyik lehet Neked lgeinkább megfelelő.

Mindig előfordulhat, hogy egy élő fogadási oldalon valamelyik funkció nem működik, esetleg nem férsz hozzá a profilodhoz. Ilyen esetekben nagyon fontos a megfelelő ügyfélszolgálat jelenléte. Olyan szempontokat kell figyelembe venni, mint a kommunikációs csatornák száma (telefon, e-mail, élő chat), hogy jól látható helyen vannak-e az oldalon elhelyezve az elérhetőségek és a kapcsolatfelvételi opciók, vagy a válaszidő átlagos hossza. Az általunk ellenőrzött oldalak nagy részén már elérhető az élő chat funkció, így gyorsan kaphatunk technikai segítséget.

Bónuszok működése élő fogadások esetében

Ahogy arról már volt korábban, online fogadási oldalakra történő regisztráció a legtöbb esetben üdvözlő bónusszal is együtt jár számodra.

Egy példa a működésre: ha regisztrálsz, az első befizetéseddel megegyező összeget megkapod bónuszként, valamekkora maximális összeghatárig. Miután a felhasználtad, további, meghatározott értékű, úgynevezett freebet (ingyenes fogadás) bónuszt kapsz, tehát ez esetben nem kell külön befizetned, hogy fogadást kezdeményezhess.

Viszont az tudnod kell, hogy a sportfogadás üdvözlő bónusz felhasználásának jellemzően vannak bizonyos szabályai. Általában nem mehetsz egy adott mértékű szorzó / odds alá a kapott bónusz felhasználásába beleszámító fogadásoknál, és általában egy minimális fogadási tét limit is meg van adva, melyet szintén el kell érned. Sőt, arra is figyelned kell, hogy a kapott bónusznak a fogadások során akár 8-10 alkalommal is játékba kell kerülnie (többször meg kell forgatnod).

Milyen sportágakra fogadhatsz magyar nyelvű élő fogadási oldalakon

Ahogy arról már volt szó, élő fogadásokat köthetsz gyakorlatilag bármelyik csapat- vagy egyéni sportág mérkőzésein. Felsorolunk Neked pár példát, hogy adott sportág kapcsán milyen fogadási lehetőségeid vannak.

A foci a világ legnépszerűbb sportja és a fogadási oldalakon a Fifa szinte összes tagországának bajnokágait megtalálod. Köss fogadást a győztesre, tippeld meg a gólok, vagy a szögletek számát, vagy, hogy hány sárga lapot osztanak ki.

A leghíresebb kosárlabda bajnokság természetesen az NBA, de más nemzetek tornái is szerpelnek a repertoárban. Tippeld meg ki nyer, hány pont születik,vagy, hogy melyik játékos dobja a legtöbb pontot.

Számtalan tornából választhatsz, hiszen szinte egész évben vannak versenyek, a világ valamely pontján. A teniszben a játék képe igen gyorsan tud változni, ezért Neked is résen kell lenni, ha jól akarod megtippelni, ki lesz adott mérkőzés győztese. De végülis pont erre jó az élő fogadás, nem igaz?

A darts, angol kocsmasportból az utóbbi években igazi világszerte imádott esemény lett. A szokásos fogadási opciók mellett a tét lehet az is, hogy hány 180-as értékű dobás lesz, vagy, hogy kiszáll-e valaki 9 nyílból egy-egy játszmában, másnéven leg-ben (a legkisebb számú dobás, amivel nyerni lehet).

Mivel az atlétikai versenyek mindig sok sportágat vonultatnak fel, ezért ilyen alkalmakkor számtalan lehetőség közül tudsz választani. Válaszd a többes kötéseket és találd meg a legmagasabb szorzójú kimeneteleket.

Golf versenyek során jellemzően adott verseny győztesére tehetsz tétet. Ezeken rendszerint sok játákos vesz részt, így például az is lehet az élő fogadás alapja, hogy egy-egy golfjátékos a Top 10-ben, vagy Top 20-ban tud-e végezni. Ezen felül arra is, hogy adott pályát valaki egy (hole in one), két, három, esetleg több mint négy ütésből tud befejezni.

A kerékpár versenyek mindig több szakaszból tevődnek össze, és ezek között sokszor vannak hegyi szakaszok is, vagy olyanok, amelyeket időfutam formájában bonyolítanak. Sőt, azt is díjazzák, ha egy versenyző sokáig az élen halad (szökésben van). Ezért az ilyen mellék küldetések során elért eredményekre is fogadhatsz.

A snooker is biztosan ismerős számodra, a biliárdjátékok egyik fajtájaként elég komoly népszerűségre tett szert az elmúlt évtizedekben. Nagy meglepetés nincs, főként a győztes személyére tudsz tippelni, esetleg, hogy a két játékos közül valamelyik eléri-e a maximálisan kigurítható pontértéket.

Mostanában már több szolgáltató felületén elérhetők e-sport (amikor élő résztvevők játszanak egymással valamilyen online játékot (lehet sport, de akár lövöldözős, vagy stratégiai is), vagy v-sport (szoftver által szimulált mérkőzés) élő fogadási ajánlatok, ezeket is érdemes kipróbálnod.

Mobilos élő sportfogadás

Felmerülhet Benned a kérdés, hogy miért jobb mobilon fogadást kötni, mint számítógépen, hiszen az élő közvetítés funkció már széles körben elérhető, és otthon ülve, nyilván fogadásokat kötni is kényelmesebb.

A válasz természetesen, hogy, ha már az okostelefonod mindig kéznél van, miért ne használhatnád arra is, hogy élőben köss fogadást valamilyen eseményre. A legtöbb, magára valamit is adó élő fogadási szolgáltató weboldal ugyanolyan élményt biztosító mobilbarát oldallal is rendelkezik. Sőt, sok közülük kostelefonra fejlesztett élő sportfogadás applikációval is (pl. Unibet, Bet365). Ezek segítségével nem csak az élő fogadások, de az élő közvetítés funkció is rendelkezésedre áll.

Néhány dolog természetesen fontos, hogy a legjobb lehessen az élmény: az internet kapcsolatod minősége, vagy az előfizetésedhez tartozó adatcsomag korlátai befolyásolhatják az élményt, de manapság már mindkét megoldás, a mobil és az asztali is ugyanazt tudja, ha élőben kötnél fogadásokat.

Befizetés és pénzfelvétel

A pénzfeltöltéshez és kifizetésekhez az oldalak különböző megoldásokat kínálnak.

Ha pénzt akarsz befizetni, azt minden oldalon megteheted egy online fizetésre alkalmas bankkártya segítségével. Ha ezt választod, a nyereményed a kártyához tartozó bankszámládra érkezik. Ha mást megoldást keresel, bízhatod a tranzakciókat olyan fizetési szolgáltatókra, mint a PayPal, a Neteller, a Trustly vagy a Skrill, melyek igénybevétele a legtöbb online fogadási szolgáltató felületén lehetséges. Ezek gyakorlatilag elektronikus pénztárcák, így a befizetés mellett a nyeremények kifizetése is intézhető rajtuk keresztül.

Befizetéshez biztonságos megoldás lehet még a Paysafe kártya, mely egy úgynevezett pre-paid kártya, amihez számlát sem kell nyitnod és már Magyaroszágon is sok értékesítési ponton elérhető.

Élő fogadás Magyarországon – törvények és szabályozás

Az első és legfontosabb, hogy a sportfogadás minden formája – beleértve az online fogadásokat – Magyarországon legális tevékenység. A jelenleg hatályos, 2013. évi CXXVI. törvény rendelkezései alapján bárki szabadon és legálisan fogadhat online. A magyar szabályozás sok tekintetben nem túl egyértelmű, vagy nem felel meg az EU-s jogszabályoknak, mely miatt több alkalommal is indult már kötelezettségszegési eljárás. Néhány évvel ezelőtt a magyar kormány jelentősen szűkítette a kaszinót üzemeltetők körét, és ugyanekkor próbálta ellehetetleníteni a külföldön bejegyzett élő fogadási szolgáltatók működését is. Azonban ezzel szemben több vállalat is fellépett, és pert nyertek az Európai Unió Bíróságán a magyar állammal szemben. Összegezve: az EU-s álláspont szerint az online szerencsejáték és az online sportfogadás legális tevékenység Magyarországon, így tehát azzal szemben állami szinten nem lehet fellépni.

Szabályozási szempontból a másik fontos kérdés, hogy internetes, élő fogadás eredményeként keletkező nyeremény után kell-e adózni. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közelmúltban közzétett tájékoztatója szerint a legális (a Szerencsejáték Felügyelet engedélyével rendelkező) online fogadásból származó nyeremény után a nyertesnek nem kell adót fizetnie. Ugyanakkor az is igaz, hogy a különböző lottó játékokon elért nyeremények után mindenképp adóznia kell a nyertesnek (pl. az EuroJackpot főnyereményét már a 15%-os nyereményadó levonása után kapod kézhez).

[procons]

Élő fogadások: összegzés

Az élő fogadások nagyon hamar az egyik legnépszerűbb fogadási formává váltak a netes sportfogadás rajongóinak körében. Mi röviden csak azt tudjuk javasolni, hogy próbáld ki, kár lenne kihagynod. Valamilyen sporteseményt – akár élő közvetítés kíséretében – gyakorlatilag minden nap találhatsz, legyen az labdarúgó mérkőzés, kosárlabda, tenisz, vagy más.

Ahhoz, hogy játssz, csak regisztrálnod kell és már el is kezdheted böngészni, mely esemény kapcsán épp adott pillanatban milyen szorzók és fogadási opciók állnak rendelkezésre.

Lehetőség szerint olyan szolgáltatónál nyiss számlát, amelyik a legszimpatikusabb és az élő fogadási feltételek mindenben megfelelnek az elvárásaidnak. Ha pedig a fogadáshoz mobil optimalizált weboldal, plusz még applikáció is biztosított, akkor is fogadhatsz, ha számítógép, vagy laptop épp nincs a közeledben.

Élő fogadások GYIK

Fogadhatok élőben az okostelefonommal is?

Természetesen igen, a legjobb élő fogadási szolgáltatók mobil optimalizált weboldallal rendelkeznek. Sőt, sokan közülük applikációt is fejlesztenek, amit le tudsz tölteni a telefonodra.

Milyen sporteseményekre tudok élőben fogadni?

Röviden: szinte bármelyikre. A legjobb fogadási felületeken az Európában legnépszerűbbnek számító csapat- és egyéni sportok mindegyike fogadható: labdarúgás (angol, német, spanyol, olasz, magyar bajnokság), kosárlabda (nba mindenképpen, de más bajnokságok is), tenisz, úszás, röplabda, amerikai foci, sőt, egyes helyeken még e-sport vagy v-sport (olyan fogadási lehetőség, melyben sportmérkőzést szimuláló virtuális jövőbeli események kimeneteleire fogadhat a játékos) események is.

Melyik oldalak kínálnak élő fogadási lehetőséget?

A legnépszerűbb, magyar, vagy magyarul is elérhető oldalak: Unibet, Tippmixpro, Bwin, Librabet, Casinia, HOT.BET. Ezen kívül találhatsz az interneten számos gyűjtőoldalt, mely ezeket sorolja fel, így csak rajtad múlik, hogy ott köss élőben fogadásokat, amelyik felület a legjobban tetszik.

Melyik Magyarországról elérhető oldalon köthetők a legjobb élő fogadások ?

Mindegyik más miatt ajánlható, ezért nehéz csak egy, vagy két oldalt kiemelni közülük. Válassz az alapján, hogy Te mit tartasz legfontosabbnak egy-egy fogadás kapcsán: magas odds-ok, bőséges bónuszok, fejlett applikáció, amivel még az élő közvetítés is tökéletes élmény; vannak szolgáltatók, melyek kifejezetten erősek bizonyos sportok, vagy bajnokságok terén.

Hogy kezdj élőben fogadni?

Regisztrálj egy szolgáltató oldalán és kezdődhet is a játék! Az élő fogadás esetében az odds-ok rendszeres jelleggel módosulnak az adott sportesemény időtartama alatt. Ezek egyes sportágak mérkőzéseinél meglehetősen gyakran, viszont kisebb mértékben (pl. kosárlabda, kézilabda), míg másoknál ritkábban, ámde nagyobb mértékben (pl. golf) szoktak változni. Sőt, sok helyen, számos sportesemény esetében az úgynevezett cash out opciót is igénybe veheted. Ez azt jelenti, hogy még adott eseményre érvényes fogadásod kiértékelése előtt, vagyis a meccs lezárultát megelőzően kiveheted a lehetséges nyereményed bizonyos százalékát. Azaz, a cash out arra jó, hogy mindenképpen valamekkora fix nyereménnyel zárhass. Ezeket nem árt kitapasztalnod az első pár fogadás alkalmával.

Turul Kaszino » A legjobb élő fogadási oldalak Magyarországon
Utolsó frissítés: szeptember 19, 2022