Felelősségteljes játék

Tartalomjegyzék

Ebben a cikkben mindent megtudhat arról, hogyan tud felelősségteljesen fellépni az online nyerőgépek világában.

A szerencsejátékok célja elsősorban a szórakoztatás és a szabadidőben, az aktív pihenés érdekében végzett játékos tevékenység, amelyet a napi fő elfoglaltság által okozott fáradtság feloldása és a kikapcsolódás érdekében tesz az ember. Az izgalmas szerencsejáték-élmények önfeledt élvezete által, teljesen kikapcsolódhat a mindennapi életből. A végcél egy kellemes időtöltés, nem pedig pénzkereseti stratégia.

Ha azonban azt veszi észre, hogy a szerencsejáték kényszerré válik, azonnal cselekednie kell. Ezt azonban gyakran nem lehet azonnal észre venni, ezért fontos, hogy már a kezdetektől fogva felállítson néhány szabályt, amelyekhez az online kaszinókban való szerencsejáték során tartja magát.

Emellett szükséges szem előtt tartani a szerencsejáték-függőség jeleit, hogy a legrosszabb esetben, időben fel lehessen ismerni azokat.

Számunkra a felelősségteljes szerencsejáték nagyon fontos tényező abban, hogy az Ön biztonságos szerencsejáték-élményét a lehető legegyszerűbbé tegyük. Arra bátorítunk mindenkit, hogy bölcsen és mértékkel költse a pénzét.

Mutass többet

Hogyan játsszunk felelősségteljesen?

Oldalunkon csak olyan megbízható, érvényes engedéllyel rendelkező online kaszinókat mutatunk be, amelyek lehetővé teszik a tisztességes játékot. Ez a nagyon fontos tényező egy biztonságos kiindulási alapot ad, és rámutat arra, hogy a kaszinókban fontos szerepet játszik a játékosok védelme.

A kaszinóknak törvényi kötelességük, hogy a náluk játszókat felelősségteljes játékra ösztönözzék, és fellépjenek a játékfüggőség kialakulása ellen.

Az alábbiakban összefoglaljuk a szerencsejáték-ellenőrzéssel, a szerencsejáték-függőséggel és a megelőzéssel kapcsolatos összes fontos információt. Mindenkinek ajánlatos ezt elolvasnia és megszívlelnie, mert az ártalmatlan szerencsejáték és a súlyos játékfüggőség közötti határvonal könnyen elmosódhat. A szerencsejátékok megkezdése előtt mindenképpen kövesse ezeket a tanácsokat, hogy felelősségteljesen játszhasson, és a lehető legtöbbet hozza ki szerencsejáték-élményeiből.

• Mielőtt elkezdené a szerencsejátékot, határozzon meg egy összeget, hogy mennyit szeretne maximum költeni. A világhálón vannak úgynevezett költségvetési kalkulátorok, amelyek segítenek nyomon követni, hogy havonta mennyi pénzt költ és hol.

• Állítson be befizetési és veszteség limiteket az online kaszinókban ahol játszik. Így korlátozhatja a költségeket, és elkerülheti annak kockázatát, hogy többet költsön a tervezettnél. A korlátokat egy napra, egy hétre vagy egy hónapra lehet beállítani. Ez egy nagyon hatékony intézkedés annak megakadályozására, hogy szerencsejáték-függőségbe csússzon.

• Határozza meg, hogy mennyi ideig fog játszani, és tartson szüneteket. Az ébresztőóra beállítása hasznos lehet, hogy ne veszítse el az időérzékét. A tanulmányok azt mutatják, hogy az időkorlátok nagyon hatékonyak a játékmodor szabályozására, de sajnos bagetellizálásuk miatt sokszor nem kapnak elég figyelmet.

• Ne játsszon alkoholos állapotban, vagy negatív érzelmek befolyásoltsága alatt. Mindkettő növeli a sebezhetőséget, ami megakadályozza a kockázat megfelelő felmérésének képességét, és ösztönzi az impulzív viselkedést. Ezért ne fogyasszon alkoholtartalmú italokat szerencsejáték közben. Csak ép ítélőképesség és önuralom mellett játsszon.

• Ne vegyen fel kölcsönt szerencsejátékra. Családját és barátait ne érintse a szerencsejáték. Ez komoly problémákhoz vezethet a társas kapcsolataiban. A szeretteink a legfontosabbak az életünkben, és az ő védelmüknek kell az első helyen állnia. Végzetes lenne, ha ezek a kapcsolatok a szerencsejáték miatt megszakadnának.

• Ha azt veszi észre, hogy nehezen hagyja abba a szerencsejátékot, mindenképpen kérjen segítséget. Szerencsejáték használata miatt komoly, szerencsejáték-függőség alakulhat ki, ami ugyanolyan aggasztó, mint az alkohol- vagy drogfüggőség, mivel az agy ugyanazon területei aktiválódnak.

A szerencsejáték a véletlenen alapul

Sok tévhit kering a szerencsejátékok körül. Talán úgy gondolja, hogy megvan az egyetlen stratégia, amellyel legyőzheti a játékot, és növelheti győzelmi esélyeit. De ilyen taktika nincs. A játék kimenetele teljes mértékben a véletlenen alapul, nem befolyásolható. A véletlent nem lehet legyőzni. Vannak olyan ügyességi játékok, ahol a képességeivel befolyásolhatja, hogy nyer vagy veszít. De nem számít, mennyire jó játékos, a véletlen mindig közrejátszik, és nem biztos a győzelem. A nyerés valószínűsége mindig a kaszinó előnyére van meghatározva.

Egy hosszú vesztes sorozat után megnő az elvárás, hogy a következő fordulóban biztosan nyerni fog. Vagy egy nagyobb nyeremény után a következő fordulókban is nyereményre számít. Ez gyakran ahhoz vezet, hogy egyik veszteség a másikat követi, és nem akarunk leállni. A jövőbeli mérkőzések eredményei azonban teljesen függetlenek a korábbi eseményektől, és nem jósolhatóak meg.

A szerencsejáték csak felnőtteknek való

A szerencsejáték 18 év alatti személyek számára szigorúan tilos. Fiatal korban a döntéshozatal impulzív, és nem a felnőttekéhez hasonló tapasztalatokon alapul. Ez a fiatalokat különösen kiszolgáltatottá teszi a szerencsejátékok lehetséges kockázatainak.

Honnan tudom, hogy szerencsejáték zavarom van-e?

Senki sem választja szándékosan a szerencsejáték-függőséghez vezető utat, hanem apránként és észrevétlenül alakul ki. Vannak azonban korai felismerhető jelei annak, hogy szerencsejáték-függőség van kialakulóban. Ezekkel tisztában kell lennie, hogy időben ellenlépéseket tudjon tenni, vagy szükség esetén segítséget kérni.

Ha azt veszi észre, hogy túl sok pénzt költ, elveszíti az időérzékét, és bűntudatot érez, amikor játszik, az problémára utalhat. Gyakran az élet más területei lesznek kárositva és elhanyagolva mint például a társas kapcsolatok, a mentális és fizikai egészség, a munka és a pénzügyek.

A játékfüggőség jelei a következők:

• Egyre ingerlékenyebbnek, szorongóbbnak, nyugtalanabbnak érzi magát. Talán a környezetében lévő emberek is felhívják erre a figyelmét. Bűnösnek vagy depressziósnak érzi magát szerencsejáték közben.

• Titokban tartja a szerencsejátékot, és adott esetben hazudik, hogy elrejtse a szerencsejáték mértékét. Nem mondja el az ismerőseinek, hogy valójában milyen gyakran játszik és mennyi pénzt tesz fel. Az is előfordulhat, hogy magának is hazudik, amikor lekicsinyli ezeket a tényeket, és kifogásokat keres, például azt, hogy ez inkább a kivétel, mint a állandóság.

• Lemondja a megbeszélteket, hogy tovább játszhasson. Talán lemondja a barátait, elmulasztja az órákat, vagy lóg a munkahelyéről.

• Olyan pénzt költ, amelyet valójában másra szánt. Tulajdonképpen tudja, hogy már nem költhet több pénzt, de abban a pillanatban, amikor be kellene fizetnie a következő tétet, nem tud ellenállni, és elveszti a pénzt, amiből ki kellett volna fizetni egy számlát vagy egy születésnapi ajándékot vásárolni.

• Több időt tölt szerencsejátékkal, mint amennyit valójában tervezett. Az idő csak úgy elrepül, csupán utána veszi észre, hogy a dolgok, amelyeket valójában tervezett, feledésbe merültek. A feleségét és a gyermekeit elhanyagolja, pedig több időt szeretett volna velük tölteni.

• Nyereményekre vadászik, ami azt jelenti, hogy mindig megpróbál egy elvesztett kört egy újabb játékkal behozni, mert biztos benne, hogy a következő menetben nyerni fog.

Megszabadulni a szerencsejáték-függőségtől

A játékfüggőség egy olyan szenvedélybetegség, amely lehetetlenné teszi az érintett számára, hogy felhagyjon a szerencsejátékokkal, számítógépes játékokkal, nyerőgépes játékokkal stb. még akkor is, ha a magánéleti, személyes vagy pénzügyi problémák már nyilvánvalóvá váltak.

Ha felismeri magán a szerencsejáték-függőség tüneteit, azonnal foglalkozzon ezzel a problémával. Itt fordulhat segítséghez , ez egy magyarországi szerencsejáték-függőknek és hozzátartozóiknak támogatást nyújtó szolgáltatás.

Ismerje meg a szerencsejáték-függőség jeleit

A szerencsejáték-függőség a DSM-5-ben (A mentális zavarok statisztikai és diagnosztikus kézikönyve) más addiktív zavarok között szerepel. Ez egy olyan tartós minta, amely hatással van a saját és mások életére is.

Néhány jól ismert tünet közé tartozik a magasabb tétekkel való szerencsejáték iránti igény, hogy érezzük az izgalmat, és a következő fordulóban való nyerés reményében a kényszer, hogy a veszteséget kiegyenlítsük, ami általában profitvadászatba torkollik. Emellett fontos tudni,hogy például a barátokkal vagy kollégákkal való kapcsolatok is megszakadhatnak, mert az illető hazudik vagy túlságosan eladósodik. A szerencsejáték-függőség megterhelheti a társas kapcsolatokat.

Amikor egy függő személy megpróbálja abbahagyni, kontrollálni vagy korlátozni a szerencsejátékot, kudarcot vall, és nem tud nem gondolni rá. Gyakran minden gondolat a szerencsejáték körül forog, elméletben megismétli a múltbeli szerencsejáték-élményeit, megtervezi a következő próbálkozásokat, vagy azon gondolkodik, hogyan szerezhetne pénzt amit eljátszhat. Nagyon kritikussá válik, ha az illető hajlandó megszegni a szabályokat és a normákat, bűnös magatartást tanúsít a pénz megszerzése érdekében.

Ha a közeli ismerősök beszélnek az illetővel erről, vagy szembesítik a tényekkel, ő tagadja a dolgot, vagy agresszívvá válik. De valóban ez az egyik első jel, amikor egy barát szóba hozza ezt a viselkedést, hogy ténylegesen probléma állhat fenn.

A klinikai diagnózis felállításához és kezeléséhez szakemberhez, például pszichoterapeutához ajánlatos fordulni.

Turul Kaszino » Felelősségteljes játék
Utolsó frissítés: július 22, 2022