Hogyan értékeljük a kaszinókat

Tartalomjegyzék

Számos kritérium határozza meg, hogyan miként értékeljük az érintett kaszinókat. Fontos megjegyeznünk, hogy a magyar piacon az online kaszinók hatalmas választékkal bírnak, és az egyes oldalak minősége és nagy mértékben eltérő lehet. Ezért a pontos értékelések és összehasonlítások érdekében van egy ellenőrző listánk a legfontosabb jellemzőkre vonatkozóan. Ez segít nekünk végül meghatározni a legjobb magyar kaszinókat és azokat, amelyek jó eséllyel a legjobbak közé fognak bekerülni rövid időn belül. Itt láthatod tehát azokat a fő pontokat, amiket számításba vettünk az online kaszinók értékelésénél…

Bónuszok és promóciók

Mindig azzal a dologgal kezdjük, ami a legnagyobb mértékben vonzza a magyar játékosokat. Ez alatt természetesen az üdvözlő bónusszal és az ingyenes pörgetésekkel összefüggő ajánlatokra vonatkozó bónuszokat értjük, de a reload bónuszokat és a cashback ajánlatokat is. Vizsgálatunk során azt is megnézzük és összegezzük, hogy vannak-e ezen felüli, például az élő kaszinó játékosoknak vagy a mobil felhasználóknak szánt bónuszok. De nem csak a legfontosabb pontokat és a címeket nézzük a bónuszokra vonatkozóan. Azt is szeretnénk biztosítani, hogy a fogadási követelmények megfeleljenek az elvárt szabványoknak. Hiszen, nem jó, ha egy hatalmas összegű bónusz pénzt ajánlanak a játékosoknak, ha az ahhoz tartozó fogadási követelményeket szinte lehetetlen teljesíteni. Ezután pedig az üdvözlő bónusz ajánlatokon kívül és azon túlmenően elérhető egyéb promóciókat és bónuszokat is értékeljük. Ezek közé tartozhatnak például a szezonális promóciók és a nyerőgépes versenyek is. Röviden tehát, nem hagyunk ki semmilyen bónuszt és extra ajánlatot a listából

Kaszinójátékok választéka

A játékosok idejük nagy részét különböző kaszinójátékokkal töltik. Ezért létfontosságú, hogy kiváló minőségű és mennyiségű választék mellett nyíljon lehetőségük kipróbálni a nyerőgépek (pokies), a progresszív jackpotok, az asztali játékok és az élő osztós játékok világát. Emellett megnézzük, hogy vannak-e extra szerencsejáték lehetőségek, például sportfogadás vagy játékos a játékos ellen póker ajánlatok. Ráadásul minden esetben ellenőrizzük, hogy a világ legjobb játék szolgáltatóinak az ajánlatai elérhetőek-e a weboldalon, és ha igen, milyen mennyiségben. Például legalább egynek lennie kell a nagyágyúk közül, így például különös figyelmet szentelünk a Microgaming, a NetEnt vagy a Playtech szolgáltatóknak. Továbbá, ahol több választási lehetőség áll rendelkezésre, ott fontosnak tartjuk, hogy a játékosnak legyen módja átnézni és szűrni az adott lehetőségeket és szolgáltatókat. A magyar kaszinó oldalakat akkor értékeljük a legjobbra, ha a fentiek mindegyikét teljesítik.

Visszatérítési arány (RTP)

Az, hogy milyen játékok és milyen minőségben érhetőek el, az csak egy dolog. Hiszen, a kifizetési százalékok is kifejezetten előkelő helyen állnak a kaszinó értékeléseink során. Így, ha egy kaszinónak nincs túl magas visszatérítési aránya, az számunkra azt mutatja, hogy nem a legjobb élményt nyújtja. Ezért nagy figyelmet fordítunk az online kaszinó által hirdetett százalékos visszatérítési arányra (RTP). Olyan videojátékokat és pókert keresünk, amelyeknél az RTP kiemelten magas, így például 90% fölött helyezkedik el. A többmilliós progresszív jackpotok esetén elnézzük, hogy alacsonyabbak ezek a százalékok, de a nem jackpotos nyerőgépekre vonatkozóan nem. Ugyanígy azt tartottuk és tartjuk fontosnak, ha a klasszikus asztali játékok, például a rulett, a blackjack és a baccarat esetében is kellően alacsony házelőny mellett játszhatnak a játékosok. Ha egy kaszinó a fentiekben felsoroltak szemponjából kiemelkedőnek számít, azaz kiveszi a részét a játékélményből, akkor valószínűleg nagyon magasra értékeljük majd ebben a kategóriában.

A webhely kialakítása és használhatósága

A játékok keresése és szűrése közben elérhető lehetőségek szintén fontosak, amivel együtt jár az általános webhely navigáció és az általánosan könnyű használat. A magyar játékosok mindig szeretik, ha a legfontosabb dolgok mindig kéznél vannak. Például, ha a főoldalon minden fontos funkció és menüpont 1-2 kattintás alatt elérhető. Gondolunk ez alatt a pénztár területének elérése és a befizetésre, aminek szintén nem szabad, hogy macerás legyen. Hasonlóképpen, amikor az ügyfél nyereményének kifizetését szeretné kérni. Tehát, egy másik példával élve, ha egy promócióról szóló információk megtalálása örökkévalóságnak tűnik, akkor az értékelésünk során levonunk néhány pontot. De, a jó hír, hogy a legtöbb magyar szerencsejáték oldal több mint elégséges ebben a tekintetben. A dolgokon persze mindig lehet javítani. A magyar ügyfelek pedig a legjobbat érdemlik.

Fizetési módok

Amikor egy játékos pénzt szeretne hozzáadni a számlájához, elsősorban ki kell választania egy fizetési módot a folyamat alatt. Ezért minél szélesebb a rendelkezésre álló lehetőségek köre, annál jobb, legalábbis a mi felfogásunk szerint. Mindazonáltal, mindig azt tanácsoljuk felhasználóinknak, hogy valóban kifizetődő (elnézést a szóviccért) bölcsen választani. Ezen kívül pedig, a rendelkezésre álló fizetési módok számával együtt a kaszinók fizetési módjaira vonatkozó, az oldalon található apró betűs részek is fontosak. Az általunk mindig figyelembe vett dolgok közé tartoznak például a befizetési és kifizetési limitekre vonatkozó információk, az átutalási és feldolgozási idők, valamint az esetleges további díjak. A lassú kifizetési idők például nagyon elronthatják az ügyfél élményét és tapasztalatait az adott online kaszinóval kapcsolatban. Ezért ezt a területet kiemelten fontosnak tartjuk, amikor egy online kaszinó oldalt értékelünk és minősítünk.

Ügyfélszolgálat

Ezt ez a pont, amit gyakran figyelmen kívül hagynak. De a jó ügyfélszolgálat létfontosságú a legjobb magyar online kaszinók számára, és ez alól nincs kivétel. Játékosként mi magunk is tudjuk, hogy bármi megtörténhet, és hogy egy váratlan problémát minden esetben gyorsan meg kell tudni oldani, vagy legalábbis jó, ha sikerül. Ez kapcsolódhat játék korlátozásokhoz, befizetési problémákhoz vagy egy aktív bónuszhoz – amik mind megölhetik a szerencsejáték izgalmát. Ezért a legjobb minősítés érdekében éjjel-nappal működő ügyfélszolgálatot szeretnénk látni a magyar játékosok számára. Azt is szeretnénk látni ezen kívül, hogy a hozzáértő, barátságos és pontos munkatársak elérhetőek élő chaten, e-mailben és (alkalmanként) akár telefonon keresztül is. Így minden problémát csírájában el lehet fojtani, így még azelőtt, hogy azok elfajulnának. Röviden tehát azt mondhatjuk, hogy az ügyfélszolgálat kulcsfontosságú kritérium számunkra.

Hírnév és tulajdonjog

Ez is egy olyan fontos pont, akit sok magyar játékos nem vesz figyelembe. Azonban egy magyar online kaszinó oldal hírnevének megvizsgálásával szinte teljes mértékben meghatározható, hogy a játékos jól fogja-e érezni magát a weboldalon. Ezért mindig szemmel tartjuk a szerencsejáték fórumokat, a közösségi médiát és az online kaszinók feketelistáit, hogy lássuk, javul-e egy oldal hírneve, vagy esetleg egyre rosszabb minősítéssel bír. Ahogy mondani szokták: évekbe telik felépíteni egy erős hírnevet, de csak egy másodpercbe, hogy tönkre tegyük azt egy életre. Ezért mi is nagyon komolyan vesszük ezt a részletet. Emellett mindig ügyelünk arra is, hogy ellenőrizzük az oldal tulajdonosi hátterét. Gyakran előfordul, hogy az online kaszinók egy bizonyos csoport részei, így ami a csoport egy másik webhelyén történik, az ugyanúgy hatással lehet az összes többi webhelyre is. Ezért is tartjuk fontos, hogy alapos kutatást végezzünk.

Engedélyek, adatvédelem és biztonság

Végül, de nem utolsósorban az szeretnénk, hogy a magyar játékosok biztonságban érezzék magukat, amikor online játszanak. Ezért mindenekelőtt mindig keressük az áhított engedélyeket és információkat az egyik fő engedélyező hatóságtól – amellett, hogy ellenőrizzük magának az engedélynek a részleteit, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy az 100%-ban törvényes, arra is szánunk időt, hogy meggyőződjünk arról, hogy a magyar játékosok személyes és pénzügyi adatainak védelmére összpontosító, szilárd és nyílt adatvédelmi politika van-e érvényben. Végül pedig ellenőrizzük, hogy a teljes kaszinó oldalt teljes mértékben védi-e a legújabb titkosítási technológia. Ennek legalább SSL vagy TLS titkosításnak kell lennie, ami az online kaszinó minden weblapján elvárás részünkről. Így a játékosok nyugodtan élvezhetik a játékidőt.

A véleményünk 100%-ban elfogulatlan?

Igen. Bár az oldalunkon található affiliate linkekből kis jutalékot kapunk, a szerkesztői tartalom feletti teljes ellenőrzést megtartjuk. Ez pedig magában foglalja a kaszinó értékeléseinkben kifejtett véleményeket is. Így felhasználóink mindig őszinte, átlátható és tényszerű információkat találhatnak minden egyes kaszinóról, amelyet értékelünk és véleményezünk.

Hogyan találjuk meg a nyerőgépek RTP-vel kapcsolatos információit?

Az RTP (Return to Player) információk magában a játékban érhetők el. Az „i” ikonra, a szabályokra vagy a beállításokra kattintva általában az RTP információk az első helyen szerepelnek. Az RTP százalékban van kifejezve, és minél közelebb van a 100%-hoz, annál jobb a játékos számára. Ugyanígy érhetőek el információk a volatilitásról is.

Hogyan találom meg egy online kaszinó engedélyét?

Ez az információ általában az online kaszinó webhelyének láblécében található. Ha rendelkezik engedéllyel, itt kell lennie egy ikonnak az engedélyező hatóság részéről, amely a kaszinó által birtokolt engedélyre vonatkozó információkhoz vezet. Ellenkező esetben az oldal láblécében található egy szöveges link az engedélyszámmal együtt.

Hogyan tesztelhető a kaszinó ügyfélszolgálatát?

Először is megnézzük a kapcsolatfelvételi lehetőségeket és az ügyfélszolgálati csapattal való kapcsolatfelvétel egyéb módjait. Lehetőség szerint 24 órás ügyfélszolgálatot keresünk, és természetesen minél több kapcsolatfelvételi módot. Ezután pedig üzenetet küldünk pár tesztkérdéssel kapcsolatban e-mailben vagy élő chaten keresztül, hogy teszteljük a válaszidőt és a munkatársak szakértelmét és tudását.

Turul Kaszino » Hogyan értékeljük a kaszinókat
Utolsó frissítés: január 20, 2023