Online bingó játékok Magyarországon 2023

Tartalomjegyzék

A bingó a tengerentúlon az egyik legnépszerűbb játék mind a felnőttek, mind az idősek körében, és nem is véletlenül! Nemcsak a játékszabályokat egyszerű megtanulni, de egyúttal remek szocializációs lehetőséget is nyújt. Ráadásul nem elhanyagolható szempont, főleg az idősebbek körében, hogy segít karbantartani a rövid távú memóriát, és frissen tartani az agyat.

Az pedig, hogy valódi pénzt is nyerhetünk vele, már csak hab a tortán.

Mivel a játékot hazánkban finoman szólva is hanyagolják, és kevés az elérhető anyag, információ a bingóval kapcsolatban, szakértőink összegyűjtöttük a legjobb online játék oldalakat, valamint részletes leírást adnak a szabályokról, a Magyarországon hatályos törvényekről, valamint bingó típusairól.

Végezetül pedig az ingyenes online bingó lehetőségekről is írunk.

Mutass többet

A legjobb magyar online bingó oldalak 2023

Az online bingó Magyarországon

A játék leginkább amerikában népszerű, itthon Magyarországon azonban egyelőre nem övezi túlzottan nagy rajongás. Pedig a bingó nemcsak a nyugdíjasok játéka, ahogy a legtöbben gondolják, a fiatalok is könnyen elsajátíhatják. A szabályokat bárki pillanatok alatt magáévá teheti és könnyedén regisztrálhat egy-egy online játékra.

Az online játékban a legjobb az, hogy bárkivel és bárhol játszhatunk a világban, a nap 24 órájában. Ráadásul a weboldalak automatizáltan működnek, így nem kell félnünk attól sem, ha kihagyunk egy-egy számot, ugyanis ha nyertünk, a rendszer egyből figyelmeztet minket.

Ezenkívül több, különböző típusú játékok közül is választhatunk, így biztos, hogy nem unjuk meg a játékot sem.

Online bingó törvények Magyarországon

A bingó szerencsejátéknak minősül és mint olyan, legálisan játszható Magyarországon. Részletesen a szabályozásról egyébként az 1991. évi „a szerencsejáték szervezéséről” szóló XXXIV. törvényben olvashatunk.

Élő játék lebonyolítására kizárólag az állam jogosult, illetve a koncessziós jogot nyert kaszinók. Online azonban bárki számára legálisan játszható a játék.

Az online bingó típusai

Habár sokan nem tudják, a bingónak nem csupán egy fajtája létezik, több különböző típusa is van, amelyeket számokkal jelölnek: 30-75-80-90 Ball bingo. Ezek közül a legnépszerűbb a 90 Ball változat, így ezzel kezdjük a bemutatást.

90 Ball

A 90 Ball Bingo esetében egy szelvényen (ezt angolul stripnek nevezik) 6 sorsjegy (angolul ticket) van.

Ezeken három sor helyezkedik el, melyek soronként kilenc hellyel és öt számmal vannak ellátva. A hat darab sorsjegyen véletlenszerűen vannak elhelyezve a számok 1-90-ig.

Nyerni lehet egy egysoros bingóval, egy kétsoros bingóval és egy full house-szal is. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan oszlanak meg az egyes változatok

Egysoros esetén a szelvény bármelyik sorában lévő összes számát el kell találni.

A kétsoros esetén bármely, a szelvényen lévő három sorból kettő összes számát el kell találni.

Full House esetén a szelvény mindhárom sorában lévő összes számát el kell találni.

Miután mindhárom nyerő kombináció elhangzott, a kör véget ér, és ekkor eldobhatja a használt szelvénycsíkot, és felkészülhet a következő kör megkezdésére egy új szelvénycsíkkal.

Az online játékban azonban mindez automatikusan történik.

80 Ball

A 80 Ball Bingo esetében a 4×4-es rácsos elrendezésű ticketen, összesen 16 számot tartalmaznak. A négy oszlop mindegyike más-más színű, és maguk a számok is négy színre vannak osztva. Jó tudni, hogy minden csoportot 20 szám alkot.

Piros - az 1-től 20-ig terjedő számok.

Sárga - a 21-40-es számok.

Kék - 41-59-es számok.

Ezüst - 60-80-as számok

A 80 golyós bingó játékban az 1-től 80-ig terjedő számokat használjuk, amikor egy-egy számot kisorsolnak, az online játékban a gép automatikusan kitölteni a szelvényt, ha szükséges.

A 75 Ball bingóhoz hasonlóan a legtöbb 80 Ball játékban is többféle nyerési sémát használnak. Ám lényeges, hogy itt melyik típussal játszunk, ugyanis a 80 Ballnak több, különböző altípusa van.

Az Any Single Line játék esetén a számokat függőlegesen, vízszintesen és keresztben is el lehet érni. Azonban itt jön képbe például a négy sarok (four corners) valamint a négy középső négyzet (four middle squares) alakzat is. Előbbi esetében a négy szélső négyzetet, utóbbi esetében a négy középső négyzetet kell eltalálni.

Természetesen itt is van full house nyeremény is.

75 Ball

A 75 Ball Bingo némileg hasonló a 90 Ballhoz, azonban itt a sorsjegyek 25 számmezővel rendlekeznek.

Szintén lényeges különbség, hogy a játék 75 Ball változatában:

a line win vízszintesen, vagy függőlegesen találja el az összes, sorban lévő számot

a double line win lehet lehet függőleges, vízszintes vagy keresztben való nyeremény is,

ha pedig Blackout van, akkor a sorsjegy összes számát eltaláltuk.

30 Ball

A 30 Ball Bingo az előző verziók gyorsított változata, ezért is nevezik a tengerentúlon "speed bingo"-nak is. Itt a számok 9-ig vannak a ticketen és 30 szám forog a gépben. Itt a nyertes az lesz, aki először teljesíti a full house-t, vagyis az összes számot eltalálja a ticketen.

Hogyan választottuk ki a legjobb bingós oldalakat?

Szakértőink a lehető legjobb oldalak kiválasztása során több, különböző szempontot is figyelembe vettek. Ilyen például az oldalak biztonsága, a bónuszajánlatok, a kifizetések, illetve hogy reszponzív-e az oldal, tehát lehet a játszani az online bingót telefonon vagy tableten is, az adott oldalon.

Biztonság és működési engedély

Weboldalunkon szakértőink kizárólag olyan weboldalakat gyűjtöttek össze, amelyek rendelkeznek a működéshez szükséges engedélyekkel. Ezenkívül, a kiválasztás során, a weboldalak biztonságára is kiemelt figyelmet fordítottunk, kiváltképp a személyes adatok védelmére és a fizetéshez szükséges adatok védelme érdekében. Épp ezért az itt összegyűjtött weboldalak rendelkeznek SSL tanúsítvánnyal is.

Bónuszok

A listánkban olyan oldalakat gyűjtöttünk össze, amelyekben különböző bónuszok is igénybe vehetőek. Ilyen például a belépő bónusz, amelynek célja, hogy minél több új játékos regisztráljon az adott oldalra. Mindenesetre érdemes a bónuszokról és azok mértékéről még a regisztráció előtt tájékozódni, és kiválasztani azt az oldalt, amely a legjobb ajánlatot adja.

Kompatibilitás

Egy szuper bingó oldal esetében fontos, hogy milyen a felhasználói élmény, így olyan honlapokat gyűjtöttünk össze, amelyek mobiltelefon-kompatibilisek is. Épp ezért bárhol és bármikor játhatsz, ahol és amikor csak kedved tartja.

Kifizetések

Az online bingo oldalak esetében is igaz, hogy érdemes olyan oldalt választani, ami rendelkezik a preferenciáidnak (és persze a bankkártyádnak) megfelelő fizetési lehetőségekkel. Befizetés esetén az összeg azonnal jóváírásra kerül a számládon, kifizetés esetén pedig jellemzően 1-2 munkanap alatt érkezik meg az összeg a bankszámládra.

Hogyan játssz online bingót?

Az online bingót igencsak könnyen és gyorsan el tudod sajátítani. Ráadásul a partik is dinamikusak, pörgősek, főleg a 30 Ball Bingo, amelyet néhány perc leforgása alatt le lehet játszani. Az alábbiakban összegyűjtöttük a játékkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat; például azt, milyen eszközökön lehet játszani, mennyi a becsült játékidő és milyen erőforrásokra lesz szükség, ha bingózni szeretnénk.
Becsült idő szükséges: 00:05 Szükséges eszközök: Turulkaszino listájaMobiltelefon Szükséges ellátás: PénzInternetkapcsolat
Válaszd ki azt bingós oldalt, amely számodra a legszimpatikusabb
Válaszd ki azt bingós oldalt, amely számodra a legszimpatikusabb Miután ezt megtaláltad, regisztrálj az oldalra és válaszd ki, melyik típusú bingóval szeretnél játszani (90 Ball, 80 Ball, 75 Ball vagy 30 Ball változat). Lépés 1
Gyűjtsd be a welcome bonus-t!
Gyűjtsd be a welcome bonus-t! Miután regisztráltál a legjobb oldalra, ne felejtsd el begyűjteni az új tagoknak járó bónuszt sem. Ez lehet ingyen bónusz, vagy befizetésekhez kötött változat is - mielőtt regisztrálnál érdemes tájékozódni, milyen típusú bónusszal van dolgod. Lépés 2
Játssz az online bingóval!
Játssz az online bingóval! Játssz az online bingó játékok valamelyikével. Beállíthatod, hogy a gép automatikusan bejelölje a számokat a szelvényen, vagy te szeretnéd őket manuálisan kitölteni. Ha az utóbbit választod, sokkal interaktívabb lesz a játék, azonban ügyelned kell arra, nehogy lemaradj egy-egy számról. Ha neked lesz először line wined, double line wined vagy Blackoutod, akkor te nyertél! Lépés 3
Vedd fel a nyereményed!
Vedd fel a nyereményed! Ha nyertél, válaszd a kifizetéseket és vedd fel a nyereményedet. Légy türelmes, ugyanis a feldolgozási idő akár 1-2 munkanapot is igénybe vehet, nem biztos, hogy egyből jóvá fogják írni az összeget a számládon. Lépés 4

A bingó szabályai

A játékosoknak saját bingószelvényt kell vásárolniuk, amelyeken számok találhatóak. Attól függően, hogy 90-es, 80-as, 75-ös vagy 30-as játékot játsszuk, több különböző felosztás is lehet. Az online bingó során a gép számokat sorsol, és a kihúzott számokat meg kell jelölni a szelvényen.

A játék típusától függően, ha a számainkat függőlegesen, vízszintesen, vagy keresztben kihúzzák, nyertünk. Előfordulhat, hogy két sor is kijön vertikálisan és horizontálisan, így nagyobb nyereményre tehetünk szert.

A 30-as változat esetén a középső négy, illetve a szélső négy kockát is el lehet találni, illetve akkor lehet nyerni, ha Blackout van, vagyis a szelvényen lévő összes számot kihúzták.

Előnyök és hátrányok

Ahogyan a legtöbb online játéknak, úgy a bingónak is vannak előnyei, illetve hátrányai. Mindamellett ugyanis, hogy fejleszti a rövid távú memóriát, a mozgáskoordinációt és általában véve az agyi funkciót, vannak bizony hátrányai is. Ilyen például, hogy a legtöbb szerencsejátékhoz hasonlóan addikciót okozhat vagy az, hogy az online oldalak korlátozhatják a résztvevők számát. Az alábbiakban ezeket az előnyöket és hátrányokat gyűjtöttük össze, tételesen felsorolva.

Profik

  • Bárhol és bármikor lehet játszani.
  • Az online bingóval nem hagyunk ki egyetlen számot sem.
  • Több, különböző típusú bingó közül lehet választani.
  • Jelentős bónuszokat zsebelhetünk be.

Hátránya

  • A túlzásba vitt szerencsejáték függőséget okozhat.
  • Jól meg kell választani, melyik oldalra regisztrálunk.
  • Online játékok esetén korlátozott lehet a résztvevők száma.

Ingyenes online bingó

Léteznek olyan weboldalak, amelyeken az online bingó ingyen is játszható. Ebben az esetben nem kell semekkora összeget befizetni, csupán begyűjteni a belépési bónuszunkat, és játszani. Természetesen, amennyiben nyertünk, kérhetjük, hogy az összeget írják jóvá a bankszámlánkon, így ingyenesen juthatunk valódi pénznyereményhez.

Az online bingó legalitása és adózása Magyarországon

Ahogy feljebb is írtuk, az online bingó teljesen legálisan játszható Magyarországon. Bingótermeket azonban csak azok üzemeltethetnek, akik rendelkeznek koncessziós joggal az országban.

Adózás szempontjából fontos, hogy az adott bingó oldal rendelkezzen a Szerencsejáték Felügyelet által kiállított engedéllyel, hiszen csak akkor tekinthető legálisnak. Ha rendelkezik a Felügyelet által kiállított jogokkal, úgy a nyeremény nem adóköteles és nincs vele további teendője, bevallania sem kell.

Amennyiben azonban nem rendelkezik ilyen joggal, úgy illegálisnak minősül és mint ilyen, adóköteles. A nyeremény után 15%-os SZJA-előleget és 13%-os SZOCHO-t kell fizetni.

Online bingó GYIK

Hogyan nyerhetek az online bingóban?

Online bingóban a legegyszerűbben úgy nyerhetsz, ha regisztrálsz valamely oldalra, és befizetsz a számládra vagy begyűjtöd a belépőbónuszt, amennyiben elérhető. Ezt követően szelvényt kell vásárolnod. Ha kihúzzák a szelvényen található összes számot, akkor Blackoutod van, ha pedig függőlegesen vagy vízszintesen húzzák ki, egy vagy két sorban, akkor line wined vagy double line wined lesz.

Mik a legjobb bingó oldalak Magyarországon?

A legjobb bingó oldalak rendelkeznek SSL-el, valamint a Szerencsejáték Felügyelet által kiállított engedéllyel. Ezenkívül mobilról is lehet velük játszani, így bárhol és bármikor tudsz bingózni, ahol és amikor csak szeretnél. Szakértőink a cikkünkben igyekeztek olyan weboldalakat összegyűjteni, amelyek mindezen kritériumoknak megfelelnek.

Hogyan nyerhetek igazi pénzt online bingó játékokkal?

A bingóval természetesen valódi pénzt is nyerhetsz, méghozzá úgy, ha regisztrálsz egy bingós honlapra, befizetsz valamekkora összeget, játszol és nyersz. A nyeremény kifizetését pedig kérheted közvetlenül a bankkártyádra is, így valódi pénznyereményed lesz.

Mik a legnépszerűbb bingójátékok Magyarországon?

A bingójátékok jelenleg nem túlságosan népszerűek hazánkban, azonban a legtöbbet játszott változat, az egyébként USA-ban is népszerű, 90 Ball Bingo változat. Ez kívánja ugyanis a legnagyobb figyelmet és koncentrációt, és ez a játék tart a legtovább is.

Milyen online bingó bónuszok vannak?

Oldalanként eltérő bónuszokkal találkozhatunk a bingó kapcsán. Lehetnek regisztrációs vagy belépőbónuszok, amelyek az újonnan csatlakozott tagoknak járnak, és általában bizonyos befizetési limithez kötik. Ezenkívül lehetnek No Deposit (befizetés nélküli) bónuszok, amelyek ingyenes lehetőséget adnak a játék kipróbálására, azonban valódi pénznyereményért. Ezenkívül lehetnek még szülinapi bónuszok, e-mail bónuszok, ajánlási bónuszok és social media bónuszok is.

Játszhatok ingyenesen online bingóval?

Természetesen lehetőséged van arra is, hogy ingyen játszhass online bingóval. Ehhez mindössze annyit kell tenned, hogy olyan oldalra regisztrálszt, ahol No Deposit (vagyis befizetés nélküli) bónusz lehetőség van. Így kipróbálhatod a játékot anélkül, hogy kockáztatnod kellene a tőkédet, mégis valódi pénzt nyerhetsz.

Turul Kaszino » Jatekok » Online bingó játékok Magyarországon 2023
Utolsó frissítés: szeptember 19, 2022