A legjobb online rulett oldalak Magyaroszágon

Tartalomjegyzék

A rulett online módon játszható formája Magyarországon is egyre népszerűbbé vált az elmúlt néhány évben. A kaszinók és játéktermek évtizedekig jelentettek szórakozást sokak számára, főleg Budapesten. Viszont nagyjából tíz évvel ezelőtt, az újonnan elfogadott szerencsejáték-törvény hatására a játéktermek bezártak, kaszinóból pedig csak nagyon kevés maradt.

Egy ideig úgy tűnt, hogy az online kaszinók története is véget ér, viszont ez a probléma időközben megoldódott.

Az online rulett oldalakon számos opció közül választhatsz. Szinte minden felület kezdeti bónuszt, ingyenes pörgetési lehetőséget, vagy akár egyszerre mindkettőt biztosítja az először regisztrálók számára. Ha nem szeretnél valódi pénzt kockáztatni, azt is megteheted, hogy ingyen játékokon veszel részt. Ez remek lehetőség a rulett szabályainak elsajátítására, vagy akár különböző stratégiák tesztelésére.

Tekintettel arra, hogy az emberek nagy része mostanában már kizárólag a telefonját használja böngészésre, a legtöbb oldalból mobil verzió is létezik. Ez megadja a játékosoknak azt a szabadságot, hogy bármikor, bárhonnan bekapcsolódhatnak, ha épp kedvük tartja.

Mutass többet

A legnépszerűbb online rulett oldalak 2023

A rulett lényege

A rulett régóta a kaszinók egyik alapjátékának számít. Ha személyes élményed nincs is róla, filmekben már sokszor láthattad, ahogy a szereplők izgalommal várják, mit pörget ki számukra a kerék, hova érkezik végül a golyó, mekkora a tét stb.

A kaszinó játékvezetője (krupié), a kerék megforgatása után, azzal ellentétes irányban elgurítja a golyót. A játékosok a golyó érkezési pozíciójára fogadhatnak, különböző kombinációk segítségével. A szabványos, európai rulettkerék 37 számot tartalmaz (1-től 36-ig, és a 0), az amerikai változaton a szimpla nullával szemben egy duplanulla is található. A számok a keréken nem sorrendben, fekete-piros felosztásban követik egymást (kivéve a 0, amelynek zöld a háttérszíne).

A kerék mellett a rulett asztal másik alapvető kelléke a tábla, melyen a játékosok megtehetik tétjeiket, különböző számokra és nyerő kombinációkra fogadva.

A rulett játék története

Magyarországon a legelső olyan hely, ahol szabályozott keretek között zajlott a játék, a 19. században Széchenyi István kezdeményezésére megalapított, budapesti Nemzeti Casino volt. Az első fővárosi kaszinót több másik követte és a 20. század elejére számos nagyobb városban is nyíltak hasonló intézmények. A Budapesten és más nagyvárosokban működő klasszikus, kaszinók aranykora a II. világháború végét követő kommunizmus kezdetéig tartott, amikor is az államosítás miatt be kellett szüntetniük működésüket.

A következő nagy váltás a 21. század elején történt, a már korábban említett új szerencsejáték-törvény elfogadásával és többszöri módosításával.

Hogyan kezdj hozzá az online rulettezéshez

Ahhoz, hogy online szerencsejáték oldalakon rulettezhess, rendszerint első lépésként regisztrálnod kell magad. A személyes adataid, e-mail címed és egy jelszó megadását követően van lehetőség véglegesíteni a regisztrációt, a visszaigazoló e-mailben érkező linkre kattintással. A regisztrációval létrejön a profilod, melyet személyre szabhatsz, többek között itt állíthatod be azt a fizetési módot, mellyel az egyenleged szeretnéd feltölteni. Ahogy arról korábban volt szó, általában minden online kaszinó kínál kezdeti bónuszt, melyet szintén a regisztrációt követően van lehetőség igénybe venni. Lássuk, hogy működik a regisztráció az Unibet oldalán:
Becsült idő szükséges: 00:05 Szükséges eszközök: Turulkaszino listájaSzámítógép Szükséges ellátás: PénzOkostelefon
Személyes adatok megadása
Személyes adatok megadása A következő adatok szükségesek: vezetéknév, keresztnév, e-mail cím, jelszó, mely 8-40 karakter hosszú és legalább egy speciális karaktert tartalmaz; születési dátum és nem. Lépés 1
Elérhetőségi adatok és biztonsági kérdés
Elérhetőségi adatok és biztonsági kérdés Itt kell megadnod a címed és a telefonszámod, a pénznemet, melyben az oldalon játszani szeretnél, valamint egy biztonsági kérdést, mely plusz elemként szolgál profilod védelmére, vagy jelszavad visszaállítására. Lépés 2
Használati feltételek és adatvédelmi tájékoztató elfogadása
Használati feltételek és adatvédelmi tájékoztató elfogadása A regisztráció utolsó lépéseként el kell fogadnod az oldal felhasználási feltételeit, valamint itt veheted igénybe el az oldal által felkínált üdvözlő bónuszt is. Lépés 3
Regisztráció megerősítése
Regisztráció megerősítése Az oldalról érkező automatikus visszaigazoló e-mailben található linkre kattintva válik aktívvá a regisztráció, innentől kezdve beléphetsz és elkezdhetsz játszani. Lépés 4

Az online rulett típusai

A rulett az a szerencsejáték, melyet első ránézésre könnyűnek tűnik megérteni, azonban a valóságban ez nem teljesen igaz, ugyanis rengeteg fajtája létezik.

Ahogy a klasszikus kaszinókban, úgy online is több típusú rulett játékot választhatunk. Ezek közül a három legismertebb típus az európai, az amerikai és a francia. Ezen felül több további változatokban is játszható (pl. multiwheel), melyek közül néhányat lentebb bővebben is kifejtünk.

Volt szó az amerikai és az európai/francia változat közötti különbségről. Ez pedig az amerikai esetében a keréken található két nullás mező (sima nulla és duplanulla). A duplanulla jelenléte miatt ebben a játék típusban lényegesen nagyobb a ház előnye, más szóval kisebb a játékos esélye, hogy nyerjen, a golyó több helyre érkezhet egy pörgetés után.

Európai Rulett

Az amerikai rulettel ellentétben az európai kerék eggyel kevesebb számot tartalmaz (nincs duplanulla). Emiatt a kaszinó, vagyis a ház esélye minden egyes pörgetésnél alacsonyabb, egész pontosan 2,7%. Ebben a játéktípusban úgynevezett külső és belső tétekkel egyaránt lehet fogadni. Belső tét esetén a tábla egyetlen számára, vagy több egymás melletti, illetve a táblán egymást érintő számra fogadsz (split). Ha külső tét a választás, a táblán elhelyezett különböző mezők, valamint a hozzájuk rendelt számok (pl. piros/fekete, oszlop, páros-páratlan, tucat stb.) lesznek a fogadás alapjai. A nyerési esély, hogy egy számot eltalálj, (straight up) 35:1.

Amerikai Rulett

Az amerikai rulett nem ajánlott kezdők számára, tekintettel a keréken elhelyezett plusz egy szám, a duplanulla (00) jelenlétére. Ennél a variánsnál a ház esélye (house edge) a duplanulla miatt már nem 2.7, hanem 5.26% minden egyes pörgetésnél. A szabályok is eltérnek némileg az európai, vagy a francia verziókhoz képest, aminek oka szintén a keréken található plusz számban keresendő. Megengedett egy ötszámos variáció megfogadása (five number bet), amely esetben a 00, a 0 és az 1, 2, 3 számokra lehet tétet tenni.

Francia Rulett

A rulett szabályai tekintetében ez a változat szinte teljesen megegyezik az európaival. Az egyetlen különbség az úgynevezett La Partage szabály, aminek köszönhetően a játékos csak a feltett tétje felét veszíti el, ha egy kör végén 0 az eredmény. Természetesen csak abban az esetben, ha nem fogadott rá az adott pörgetést megelőzően. További érdekesség lehet, hogy a monte carlói kaszinókban az asztal feliratai francia nyelvűek, és a krupié is francia nyelven kommunikál a játékosokkal.

Tripla Nulla

A Tripla Nulla elnevezésű rulett típus az elmúlt néhány évben jelent meg. Először egy las vegasi kaszinóban lehetett kipróbálni, viszont azóta az online térben is egyre gyakrabban lehet találkozni vele. Pontosan ugyazon a szabályai, mint a többinek, az egyetlen eltérés ismét a rulettkeréken keresendő. Az amerikai verzióhoz képest itt a duplanulla mellett egy triplanulla is a számsor része, tehát erre a számra is lehet fogadni. Ez megint csak a játékosra nézve kedvezőtlen, tekintve, hogy a ház esélyét minden egyes pörgetésnél 7,69%-ra növeli. A következtetés a multi wheelhez hasonló: ne ez legyen az első, amit kezdőként kipróbálsz.

Többgolyós - Multi Ball - Rulett

A Multi Ball tipikusan az a rulett változat, amit az online kaszinók megjelenése hívott életre, klasszikus kaszinókban nem elérhető. A különbség ebben az esetben a játékos javára billenti a mérleget. A többgolyós rulett ugyanis lehetővé teszi, hogy a játékosok egyszerre akár 10 golyóval is játszhassanak egy keréken. Ez nyilván jelentős mértékben növeli a nyerési esélyeket. Annyit érdemes még megjegyezni, hogy ezt a típust európai keréken játszák.

Többkerekes - Multi Wheel - Rulett

A többkerekes rulett az a változat, mely a legtöbb online kaszinó repertoárjában megtalálható. Szabályai alapját teljes egészében a francia rulett adja. Ugyan egy adott körben csak egy tábla az, amin megteszed a tétet, azonban lehetőséged van rá, hogy egyszerre több kerék számaira is fogadj. Természetesen ez nem egy kötelező érvényű szabály, multi wheel úgy is játszható, ha csupán egyetlen kerék lévő számokra fogadsz. Ellenben a több kerék nyilván extra koncentrációt igényel, így tehát ez a típus sem ajánlott kezdők számára.

Élő osztós - Live Dealer - Rulett

Ez a játéktípus azok számára jött létre, akiket zavar az online kaszinók személytelensége. A klasszikus kaszinókban egyértelműen fontos elem a krupié és a játékos közti kommunikáció, vagy akár annak izgalma, ahogy egy valódi kerék forog. Az élő játékvezetős rulett olyan online játék, amelyben a játékosok videón keresztül kapcsolódnak össze egy hús-vér krupiéval. A krupié egy valódi rulettkereket forgat és irányítja a játékot, miközben az eseményeket több kamera segítségével, élőben közvetítik.

Játssz a mobilodon!

Semmi újdonságot nem mondunk azzal, ha kijelentjük, hogy az elmúlt években az okostelefon lett az egyik legfontosabb eszköz az életünkben. Legyen szó internetes böngészésről, vagy a kedvenc sorozatunk megnézéséről, mindig kéznél van, ha szükség van rá. Miért ne használhatnád arra is, hogy valamilyen online játékot játssz rajta? A technológia és a sávszélesség fejlődésével már rég elmúltak azok a napok, amikor a számítógépedhez voltál szegezve. Legyen szó Android, vagy iOS operációs rendszert futtató telefonról, a rulett és az online szerencsejáték felületek elérését mindkét megoldás támogatja.

Néhány dolog természetesen fontos, hogy a legjobb lehessen az élmény: az internet kapcsolat minősége, vagy az előfizetésedhez tartozó adatcsomag korlátai befolyásolhatják, a játékmenetet. Ha ezek rendben vannak, bárhonnan tudsz játszani, például a kanapéd kényelméből, útközben, vagy akár egy medence partján ülve.

Tippjeink, ha online ruletett játszol

Mivel az internetes szerencsejátékok, így a rulett esetében sem kötelező valódi pénzt kockára tenni, ezért az első tipp, főleg, ha még kezdő vagy, hogy válaszd az ingyen elérhető játékokat. Így valódi kockázat nélkül lesz lehetőséged megtanulni a játék, és egyes változatainak szabályait. Nem beszélve arról, hogy megismerheted a különböző stratégiákat, és folyamatosan finomíthatod őket.

Többszöre felmerült már, de a legjobb, ha nem az amerikai típus az első, amit kipróbálsz, a már említett, alacsonyabb nyerési esély miatt. Kezdj az európai rulettel és sajátítsd el azon keresztül a szabályokat, valamint a tábla egyes mezőinek jelentését.

Ami talán a legftontosabb: mindig csak annyi tétet tegyél, illetve annyi pénzt küldj játékba, amennyit nem fáj elveszíteni.

Stratégiák, ha online rulettet játszol

A stratégia kapcsán, legyen az élő rulett, vagy internetes, minden esetben egyedi, a számodra leginkább bevált stratégiát érdemes választani. Ha egy új stratégiát szeretnél kipróbálni, jobb, ha azt előbb egy ingyen játék keretei közt teszteled le.

Martingale

A Martingale lényege, hogy mindig ugyanazokra a számokra fogadsz (például piros, vagy fekete), és az előző körben feltett tét dupláját teszed meg a következőben, amíg végül nyersz. Például: 5 dolláros zsetonnal fogadsz, ez a kezdőtét. Ha nyersz, a profit szintén 5 dollár lesz. Ha veszítesz, a tétedet 10 dollárra emeled. Ha újra veszítesz, akkor a tétedet 20 dollárra emeled.

Fibonacci

Ez a megoldás a Fibonacci számsoron alapul, mely a következőképpen néz ki: 1-1-2-3-5-8-13-21-34-55...

A stratégiát alkalmazva, a rulettet is a számsor követésével kell játszanod. Az első tét 1 dollár. Ha veszítesz, akkor újra 1 lesz a téted. A második vesztes pörgetéskor 2 dollárral fogadj, és a harmadik vesztes pörgetésnél 5 dollár legyen a tét, utána folytasd 8, majd 13 dollárral és így tovább.

James Bond Stratégia

A stratégia alapötlete, hogy minél több eshetőségre fogadj a jobb hosszútávú eredmények érdekében. Ezzel a módszerrel a kerék csaknem 70%-a lefedhető és csak az első tucat marad ki. Más rendszerekkel ellentétben a James Bond stratégia nem csak a külső tétekre hagyatkozik, hanem tétek kombinációját aknázza ki a lehetséges nyeremény maximális kihasználása érdekében.

Fordított Martingale

Ez a módszer csupán annyiban különbözik a sima Martingale stratégiához képest, hogy az ellentétét használja fel a játék során. Minden esetben csak akkor duplázol, amikor nyersz. Ha veszítesz, visszatérsz az eredeti téthez, és elölről kezded az egészet.

D'Alembert Stratégia

A stratégia lényege, hogy a játék elején meghatározol magadnak egy egységet (például 10 dollár), és a soron következő körökben ezt használod tétként. Attól függőеn, hоgу аz еlőző tét nуеrtеs vоlt-е vаgу vеsztеs, еmеled vаgу сsökkеnted а tétеt а kövеtkеző körbеn. Ha nyersz akkor csökkented a tétedet arra, ami az előző lépésben volt. Ha veszítesz akkor a következő lépésben, a kiválasztott egységgel növeled azt.

Labouchere Stratégia

A Labouchere módszer akkor használható, ha külső 50-50-es tétekkel játszol. Ez azt jelenti, hogy játszhatsz például piros/fekete, vagy páras/páratlan alapon. A módszer használatához válassz találomra egy számsort. A két szélső számot összeadva, az összeg lesz az első tét. Ha nyersz, utána az eredetileg felhasznált számokat elhagyhatod, mert innentől kisebb valószínűséggel fognak ugyanezek a számok bejönni a következő körben. Nyertes kör az új számsor két újabb szélsőértékét adod össze és azt játszod meg.

Online Rulett Bónuszok

Az egyik legjobb dolog, ha online rulettet játszol, hogy az internetes kaszinók szinte mindig felajánlanak bónuszokat, ráadásul általában több fajtát is. Ezt egyrészt új regisztrációért cserébe teszik, másrészt a már régebb óta hozzájuk hűséges játékosok elismerése céljából.

A bónuszoknak számos típusa létezik:

Befizetés és pénzfelvétel

A pénzfeltöltéshez és kifizetésekhez az oldalak különböző megoldásokat kínálnak.

Ha pénzt akarsz befizetni, azt minden oldalon megteheted egy online fizetésre alkalmas bankkártya segítségével. Ha ezt választod, a nyereményed a kártyához tartozó bankszámládra érkezik. Ha mást megoldást keresel, bízhatod a tranzakciókat olyan fizetési szolgáltatókra, mint a PayPal, a Neteller, vagy a Skrill, melyek igénybevétele a legtöbb online kaszinó felületén lehetséges. Ezek gyakorlatilag elektronikus pénztárcák, így a befizetés mellett a nyeremények kifizetése is intézhető rajtuk keresztül.

Befizetéshez biztonságos megoldás lehet még a Paysafe kártya, mely egy úgynevezett pre-paid kártya, amihez számlát sem kell nyitnod és már Magyaroszágon is sok értékesítési ponton elérhető.

A rulett célja és alapszabályai

A játék célja minden esetben, hogy a játékos egy vagy több tét megtétele segítségével helyesen megtippelje a soron következő pörgetéskor a nyerőszámot, azaz arra a számra tegyen, melynél a golyó megáll a rulett kerék adott mezőjében. A játékosok számára rendelkezésre álló fogadási idő lejárta után a krupié megforgatja a rulettkereket. Értelemszerűen az online verzióban a játékszoftver látja el ezt a funkciót. Amikor a kerék megáll, a mellette lévő táblára felhelyezett téteket a krupié kiértékeli. Ekkor dől el, hogy valamelyik kombináció, vagy egy meghatározott számra rakott tét nyertes lesz-e. A játékos kizárólag abban az esetben nyer, ha az általa kiválasztott számok valamelyike megegyezik a rulettkeréken kipörgetett nyerőszámmal. A nyeremény összege a fogadáshoz felhasznált tétek összegétől, a fogadás típusától és az adott típushoz tartozó szorzószámtól függ.

Előnyök és hátrányok: online rulett

Bármilyen játékot is választasz, mindig lesznek előnyös és hátrányos oldalai a dolognak, nincs ez másképp az online rulett játékban sem. A lényeg itt is, mint mindenben, a tudatosság, vagyis készülj fel, nézz utána mindennek, tanulj és törekedj a biztonságra.

Profik

  • Bárhonnan elérhető: akár online a számítógépeden, vagy a mobilodon is rulettezhetsz.
  • Egyszerű használat: az internetes felületek használata könnyű és gyors, regisztrációt követően azonnal elkezdhetsz játszani.
  • Magas szintű biztonság: a szerencsejáték oldalak biztonságos adatkapcsolaton keresztül működnek, és rengeteg megbízható fizetési szolgáltatóval állnak kapcsolatban.
  • Bónuszok: a kezdeti, vagy hűségbónuszok vonzó lehetőség, hogy többet játszhass, sokszor akár ingyen.

Hátránya

  • Várakozási idő: bizonyos fizetési szolgáltatók (például PayPal) esetében, ha először regisztrálsz, néhány nap eltelik, mire be tudsz fizetni a számládra.
  • A fogadás kockázatos: ha valódi pénzzel játszol, fontos, hogy csak annyi téttel fogadj összesen, amit adott esetben nem jelent gondot elveszíteni.
  • Személyes adatok: sokan nem szeretik kiadni a személyes adataikat, viszont ezeken az oldalakon a regisztrációhoz és a tranzakciókhoz is meg kell adnod néhányat közülük.

Online Rulett összegzés

Összességében elmondható, hogy az online rulett egy nagyon izgalmas és szórakoztató módja az internetes szerencsejátékoknak. Számos szolgáltatóból választhatsz, és rengeteg játék típus közül találhatod meg a Neked leginkább megfelelőt. Az első pár alkalommal akár ingyen is játszhatsz és igénybe veheted a felkínált bónuszok valamelyikét. Ha pedig valódi pénzzel játszol, a tranzakcióid biztonságban lesznek.

Online Rulett GYIK

Biztonságos-e az online rulett?

Teljes mértékben! A netes szerencsejáték oldalak mindegyike megbízható és biztonságos kapcsolaton keresztül kezeli az adatait és a pénzügyeidet.

Mekkora a nyerési esély az online ruletten?

Sok mindentől függ: hogy a játékban külső, vagy belső téteket választasz, ezeken belül például úgynevezett split (fogadás két számra egy időben, függőlegesen vagy vízszintesen) típusú fogadással játszol, 1-18, esetleg 19-36 közöttiek a kiválasztott számaid, esetleg a páros, vagy páratlan, az ami tetszik. Különböző típusú játékok esetében mindig változik a ház esélye is.

Valódi pénzt is nyerhetek?

Igen, ha valódi pénzt is feltöltesz a számládra, a nyereményed kifizetése is valódi pénzben történik.

Van különbség az amerikai és a francia rulett között?

A francia rulettben a keréken 1-től 36-ig szerepelnek a számok, kiegészítve a nullával, az amerikai rulett esetében a keréken egy duplanulla is található. Az amerikai rulettben játákosként kisebb a nyerési esély.

Melyik tét típus a legjobb, ha nyerni szeretnék?

Ezt mindig magadnak kell eldöntened attól függően, hogy mennyit szeretnél kockáztatni. Az 50-50 típusú fogadásokkal (páros/páratlan, magas/alacsony, piros/fekete) túlságosan nem lehet mellélőni.

Mi a legjobb rulett stratégia?

Talán a legjobb az, amelyiket korábbi, ingyenes játékok során a legjobban begyakoroltál. Mindenkinek más válik be, a legjobb, ha teszteled a különböző stratégiákat.

Mennyire jó fogadási forma a rulett?

Az online rulett nagyon szórakoztató és attól függően, hogy milyen típusú játékok közül válaszhatsz, sok sikerélményben is részed lehet. Az alapjátékokat nem túl nehéz megérteni és némi gyakorlás után már magabiztosan tehetsz tétet a kiválasztott számokra.

Turul Kaszino » Jatekok » A legjobb online rulett oldalak Magyaroszágon
Utolsó frissítés: szeptember 19, 2022