Online póker: A legjobb póker kaszinók Magyarországon 2023

A póker talán az egyik legnépszerűbb kártyajáték, amelyet az egész világon ismernek. Egyik legnagyobb előnye, hogy viszonylag egyszerűen elsajátítható, egy-egy parti pedig gyorsan lejátszható, így egy igazán dinamikus, izgalmas játék. Ráadásul az agyat is megmozgatja, hiszen a játékosoknak saját stratégiát kell kidolgoznia a játékok során, valamint jó emberismerőnek is kell lennie, és fel kell ismernie, ha valaki blöfföl (erről majd később bővebben is írunk).

Az internet segítségével bármely játékos bármikor, akár mobileszközéről is hozzáférhet egy-egy online póker játékhoz.

A cikkben bemutatjuk a legjobb online póker oldalakat Magyarországon, megmutatjuk a különböző típusait, és stratégiai tippeket is adunk, amivel maximalizálhatod a bevételeidet.

Online póker oldalak Magyarországon Október 2023

Bevezetés az online pókerbe Magyarországon

Az online pókert rengeteg játsszák hazánkban, sőt a legnépszerűbb kártyajátéknak számít Magyarországon. Olyannyira, hogy a pókernek önálló szövetsége is van az országban, mégpedig a Magyar Póker Szövetség, amely már 2007 óta képviseli a játékosok érdekeit. A játékot játszhatják online vagy offline is, mi most a cikkünkben az offline szabályok mellett az online pókert is bemutatjuk.

Online póker törvények Magyarországon

A hatályos magyarországi törvények szerint a póker a 1991. évi XXXIV. tv. alapján szerencsejátéknak minősül, ha tétet kell tenni, és igazi pénzt lehet nyerni vele.

A magyar törvények néhány évvel ezelőtt még jelentősen akadályozták a külföldi, online kaszinók, és így az online póker oldalak működését is, azonban ez Európai Uniós szabályokba ütközött, így végül vissza kellett vonni. Ennek köszönhetően a magyar játékosok 2022-ben szankciók nélkül, szabadon regisztrálhatnak bármely póker oldalon.

(Mi összegyűjtöttük egyébként a legjobb póker oldalakat is – amelyeket feljebb találsz.)

Hogyan játssz pókert online?

Habár a játékszabályok viszonylag egyszerűek, maga a póker mégis egy rendkívül összetett játék. Az összetettsége pedig abból ered, hogy nemcsak a nyerő kártyákra figyelnünk: amikor már profi játékosok vagyunk, sokkal fontosabb, hogyan tudunk blöffölni és elhitetni a többi játékossal, azt hogy miénk a nyerő osztás. A játék pszichológiáján kívül ismerni kell a kártylapokat, variációkat is, és jól kell tudnunk fejben is kombinálni, így tudhatjuk, mely kártyák kerülnek még kiosztásra, és melyik játékos milyen lapokat kap majd.
Becsült idő szükséges: 00:05 Szükséges eszközök: Turulkaszinók listájaSzámítógép Szükséges ellátás: PénzInternetkapcsolat
Válaszd ki a legjobb online póker oldalt a játékhoz:
Válaszd ki a legjobb online póker oldalt a játékhoz: A fent is említett oldalak listájából válaszd ki azt az online kaszinót, amelyik a legszimpatikusabb, és regisztrálj. Lépés 1
Kezdd el az ingyenes póker játékot:
Kezdd el az ingyenes póker játékot: Ha új játékos vagy, első körben azt javasoljuk, hogy olyan online póker oldalakon játssz, amelyek tét nélküliek, így megismerkedhetsz a játék alapszabályaival és a nyerő stratégiákkal. Lépés 2
Tedd meg a téted valódi pénzben:
Tedd meg a téted valódi pénzben: Ha már úgy érzed, készen állsz valódi pénzes fogadást tenni, válaszd ki valamelyik fizetési módot a játék oldalán, és fizesd be az összeget. A pénz azonnal jóváírásra kerül a számládon. Lépés 3
Válassz ki egy pókerasztalt és játssz:
Válassz ki egy pókerasztalt és játssz: Válassz ki olyan pókerasztalt, ahol vannak szabad slotok, és már el is kezdheted az online póker játékot. Lépés 4

Pókerversenyek

Magyarországon a koncessziós joggal rendelkező kaszinókban lehetőségünk van online és offline pókerversenyeken is részt venni. Az ezeken való részvételre általában előzetesen regisztrálni kell, a beülő pedig bizonyos összegtől kezdődik (például 50.000 forint). Azonban a beülő összeget eltörpül az összdíjazások mellett, amelyek esetekben akár több százezer vagy akár millió forintos összeget is jelenthetnek.

A legrangosabb hazai esemény egyébként a Budapest Poker Open.

Online póker játék variációk

Az online póker játékoknak több, különböző variációja is van. Ilyen például a népszerű Pot-Limit Omaha, a Texas Hold’em, a kínai póker és a Seven Card Stud. Az alábbiakban bemutatjuk a legfontosabb alapszabályokat és tudnivalókat a játékokkal kapcsolatban, azonban azok teljes megértéséhez mindenképp olvasd el a részletes szabályokat is.

Pot-Limit Omaha

A Pot Limit Omaha játéko 52 lapos francia kártyával játsszák, melynek során négy, úgynevezett "hole" lapot kapnak a játékosok, ezek olyan zárt kártyák, amelyet csak ők látnak. Ezt követően öt "community" lapot osztanak le felfordítva - ezeket a lapokat pedig mindenki szabadon használhatja. 5 lapból áll egy kéz, ehhez pedig két zárt lapot és három community lapot kell felhasználni.

Miután a lapok leosztásra kerültek, az óramutató járásával megegyezően a kisvak és nagyvak tétet tesz. Ezután kezdődhet a licitálás. Amint lement az első licitkör, leosztják az első, három kártyalapból álló flopot. Ezután következik turn, ami a negyedik community kártyát takarja, majd újabb licitkör és végül a river, ami a végső, community lap.

Az a játékos nyeri végül a leosztást, akinek a legjobb 5 lapja van a két zárt kártyából és három community kártyából.

Texas Hold'em

A Texas Hold'em pókerben a játékosok két lapot kapnak az első licitkör (az úgynevezett "flop") előtt. Nem kötelező azonban a kezükben lévő kártyákat használniuk a játékukhoz, hanem használhatnak egy kártyát, mindkét kártyát vagy egyet sem. A Texas Hold'emet általában fogadási limit nélkül játsszák. A pókerhez hasonlóan a kört az nyeri meg, akinek a legerősebb "keze" volt.

Kínai póker

A kínai pókert szintén 52 lapos francia paklival játsszák. Lényege, hogy a játék pontokra megy. Ha igazi pénzben akarunk játszani, akkor ezek a pontok természetesen készpénzre is válthatóak.

A kínai pókerben három, csökkenő értékű kezet kell összegyűjtenünk.

Az első kéz lesz az ötlapos, ez lesz majd a legerősebb.

A középső kéz szintén ötlapos, ez lesz a második legerősebb.

A harmadik kéz pedig a felső, három lapos kéz lesz majd, ez a leggyengébb összeállítás.

Ha rosszul állítjuk össze, akkor az természetesen hibának számít, amiért az ellenfelek 6 pontot kapnak.

A játék kezdetekor mindenki öt lapot kap, ezután helyezni kell a kártyákat szintenként. Ezután egyszerre minden játékos egy lapot kap, és ezt helyezheti el szintenként. A cél, hogy összesen 13 lapot helyezzünk el a szinteken, és az nyer, aki a legmagasabb pontszámot éri el.

Seven Card Stud

A seven card stud az egyik leghagyományosabb póker, azonban hiába egyszerű a játék, lényegében akár éveket kell tanulni ahhoz, hogy igazán jók legyünk benne. Az előbbi kártyajátékoktól eltérően fix limitben játsszák, így nincs kisvak és nagyvak-tét. A seven card stud póker során minden pókerjátékos hét lapot kap, azonban ezek közül csak a legjobb öt számít.

Itt, a Texas Hold'emtől eltérően 7 licitkör van.

Az Ante, amikor meg kell tenni a fix összeget, a harmadik utca, a negyedik utca, az ötödik utca, a hatodik utca és a mutatás. A többi játékhoz hasonlóan itt is nyithatunk, emelhetünk, dobhatunk, passzolhatunk, de blöffölhetünk is.

A játékot természetesen itt is az nyeri, akinek a legmagasabb volt a kéz.

Az online póker előnyei és hátrányai

Az online póker remek szórakozást nyújt mind a kezdő, mind a tapasztalt játékosok számára. Ugyanakkor az előnyök mellett természetesen vannak a pókernek hátrányai is, többek között az, hogy nincs mindig szabad hely (szabad slot) a játékhoz való csatlakozáshoz. Az alábbiakban az előnyök mellett mutatunk tehát hátrányokat is.

Profik

  • Bármikor és bárhonnan játszhatsz.
  • Léteznek ingyenes és valódi pénzes póker játékok is.
  • Különböző változatokkal játszhatsz.
  • A pókert könnyű megtanulni, gyorsan játszható.

Hátránya

  • A legjobb játékoknak minimum tétjük van, ami magas is lehet.
  • Az asztalok zsúfoltak lehetnek.
  • Hosszú az út, amíg profi leszel.
  • A szerencsejáték függőséget okozhat.

A póker szabályai és tippek

A pókert 52 lapos franciakártyával játsszák. A játékban 4 különböző színt különböztetünk meg: a pikket, a kárót, a treffet és a kört. Érdemes tudni egyébként, hogy mindegyik szín 13 lapból áll.

Az ász különleges kártyalap a játékban, hiszen állhat a kettes előtt (így az egyes szerepét is betöltheti), de lehet a király után is (így egy 13-as, mindent vivő lapnak is minősül).

A játék résztvevői az osztó/díler, illetve a játékos vagy játékosok, akik között, a népszerűbb Texas Hold’em vagy az Omaha változatban például, lehet kisvak és nagyvak is.

Miután a játékos megkapta a kezdőlapját, valamit cselekednie kell:

Lehetőséged van azonban blöffölni, ilyenkor elhiteted az ellenfelekkel, hogy nagy lapok vannak a kezedben, és bedobásra kényszerítheted őket.

A játékot az nyeri meg, aki a legerősebb „keze van” vagyis a legmagasabb variációjú kártyákat birtokolja.

Nézzük is meg őket!

Magas lap: a játékos kezében lévő legmagasabb értékű kártya.

Pár: két azonos értékű lap.

Dupla pár: két azonos értékű kártyapár.

Drill: három azonos értékű kártya.

Full house: Három azonos színű lap + egy pár.

Flös: Öt azonos színű lap.

Sor: Öt lap egymás után, függetlenül a színtől.

Póker: Négy azonos értékű kártyalap.

Straight Flush: Öt egymást követő azonos színű lap.

Royal Flush: Öt egymást követő lap, sorban: 10, J, Q, K, K és ász.

Érdemes tudni, hogy a póker legnépszerűbb változataiban a játékok négy licitkörből állnak: preflop (vagyis az első licitkör), flop (a preflopot követi), turn (az utolsó előtti kör), river (amikor mindenki láthatja a felfedett lapokat) valamint a showdown (amikor mindenki megmutatja a lapját).

Ezért fontos a legjobb póker platform kiválasztása

Fontos, hogy olyan pókeroldalt válassz magadnak, ahol a befizetés és a kifizetés egyszerű, gyors és biztonságos. Ezenkívül fontos szempont az is, mekkora mértékű jutalékot vonnak le kifizetésnél az egyes platformok, illetve mekkora a bónuszok mértéke. Ezeket mindenkinek érdmes figyelembe benni, még a regisztárció előtt, elkerülve az esetleges negatív tapasztalatokat.

Bónuszok és promóciók a magyar pókerben

Az üdvözlő ajánlat vagy üdvözlő bónusszal az új játékosokat csábítják az online termek. A welcombe bonus például a befizetés után ad bizonyos százalékot, általában 50-100-200%-os összeget is.

Az újrafeltöltési bónusz (angolul reload bonus) akkor érhető el, amikor újra feltöltöd a számládat egy bizonyos összeggel – ennek mértéke szintén változó. Lehet akár 50-100%-os is.

A rakebacket a pókertermek elveszik POT-ból (zsetonból), ennek a százaléka szintén változó. Az elvont összeget pedig jellemzően pénzvisszafizetés (cashback) formájában szétosztják az asztalok között.

A VIP tagok különböző kedveményeket kapnak; olyanokat amelyek a hagyományos játékosok számára nem elérhetőek. Azok, akik nem tudnak magasabb összegekkel fogadni, de rendszeresen játszanak, számukra a hűségprogamok érhetőek el.

Magyar pókertermek

A fenti listánkon található póker oldalakon magyar pókertermet is találsz. Érdemes többször is visszanézni, hiszen előfordulhat, hogy nincs szabad slot, ha épp csúcsidőszakban szeretnél játszani. Mielőtt kiválasztasz egy-egy online magyar pókertermet, érdemes megnézni, hogy mekkora összeget vesznek el a POT-ból.

Online póker kifizetési lehetőségek

A legtöbb póker oldalon, ahol valódi pénzzel kell játszani, már a regisztrációkor is fizetni kell egy miminális összeget a számládra. Ezt követően már ott is ülhetsz az egyik virtuális pókerasztalnál, a zsetonjaiddal.

Az online pókerteremben nyert pénz kifizetését pedig kérheted akár a bankszámládra is. A legtöbb oldal eseteben ezek elutalása mindössze 24-48 órát vesz igénybe.

A kifizetés és a befizetés történhet banki átutalással, vagy egyszerűen Skrillel/PayPallal is.

Miért a mi listáink közül érdemes kiválasztanod a legjobb póker játékot?

A feljebb található póker oldalak listáját magas kvalifikációval rendelkező szakértő kollégáink állították össze. A kiválasztás során figyelembe vették azt, hogy az adott weboldal mobilra és tabletre optimalizált is legyen, tehát bárhol és bármikor tudunk rajta játszani. Fontos szempont volt még az, hogy a fent említett weboldalak biztonságosak legyenek, és teljes mértékben megfeleljenek a játékosok védelméről szóló törvényeknek.

A csapatunk pedig folyamatosan felülvizsgálja, frissíti az oldalak listáját, figyelembe véve a játékosok visszajelzését is. Így a gyűjteményünk mindig friss és naprakész lesz.

Póker GYIK

Mik a legjobb online póker oldalak Magyarországon?

A legjobb póker oldalakat a szakértőink által összeállított listánkon találjátok. Csapatunk azonban továbbra is folyamatosan figyelemmel kíséri az online pókertermek kínálatát, hogy ezek közül kiválassza a legjobbakat, és naprakészen tartsa a tartalmainkat.

Legális az online póker Magyarországon?

A póker legális szerencsejátéknak minősül Magyarországon, a 1991. évi XXXIV. törvény (a továbbiakban: Szjtv.) 1. § (1)-a értelmében. Valódi pénzzel, tárgyi nyereménnyel játszható kártyajátékot azonban csak kizárólag a Szjtv. 29./B §-a értelmében leírtaknak megfelelően lehet szervezni. Habár az online pókerrel kapcsolatban voltak aggályok, ezek elhárultak, így a a játékos szempontjából az online póker teljesen legális hazánkban.

Honnan tudhatom hogy egy póker oldal biztonságos?

A legbiztonságosabb pókeroldal kiválasztása során nézd meg, hogy az adott weboldal miket tesz annak elkerülése érdekében, hogy egyes játékosok összejátsszanak egymással. Fontos, hogy milyen belső auditok garantálják az oldalak biztonságát, illetve az is, hogy miket tesznek a személyes és pénzügyi adataid védelmének érdekében. Mindezeket megtalálod az Általános Szerződési Feltételekben. Az oldal kiválasztása előtt azt is érdemes megnézni, hogy milyen biztonságos, banki integrációkkal rendelkezik a weboldal.

A póker szerencsejáték vagy stratégiai játék?

Ha bárkit megkérdeznénk, valószínűleg azt mondaná, hogy a póker szerencsejáték. Ez részben igaz is. Ugyanis, aki még csak kezdő, és nem tud jól blöffölni, stratégiázni, annak a játékát valóban nagyban befolyásolja az, hogy milyen kártyákat kap. Azonban hosszú távon a póker nem szerencsejáték, hanem stratégiai, ügyességi kártyajáték.

Turulkaszino.com » Jatekok » Online póker: A legjobb póker kaszinók Magyarországon 2023
Utolsó frissítés: 21. augusztus 2023